E mafai fo'i ona fai apu pomace i seevae ma ato!

Ua alia'e mai le pa'u Vegan, ma ua ta'uta'ua oloa fa'alelei manu! E ui lava o ato lima, seevae ma mea faʻaoga e faia i le paʻu moni (paʻu manu) e masani ona lauiloa, o le gaosiga o oloa paʻu moni taʻitasi o lona uiga ua fasiotia se manu. Aʻo faʻateleina tagata e lagolagoina le autu o le faʻafeiloaʻi manu, o le tele o faʻailoga ua amata ona suʻesuʻeina mea e sui ai le paʻu moni. I le faaopoopo atu i le paʻu faux matou te iloa, o loʻo i ai nei se faaupuga e taʻua o le paʻu vegan. O pa'u vegan e pei o aano, ae le o aano moni. O lenei ituaiga paʻu ua lauiloa i tausaga talu ai nei. Veganism o lona uiga o pa'u fa'alelei manu. O mea gaosi ma le gaosiga o nei pa'u e 100% e leai ni mea e maua ai manu ma tulagavae o manu (pei o su'ega manu). O ia pa'u e mafai ona ta'ua vegan pa'u, ma nisi tagata e ta'ua vegan pa'u laau pa'u. O le pa'u Vegan o se ituaiga fou o pa'u fa'akomepiuta fa'alelei. E le gata ina umi le soifua tautua, ae o lona gaosiga faagasologa e mafai foi ona pulea ina ia matua le oona ma faaitiitia otaota ma otaota. O lenei ituaiga paʻu e le gata o loʻo faʻaalia ai le faʻateleina o le malamalama o tagata i le puipuiga o manu, ae o loʻo atagia mai ai foi o le atinaʻeina o tekinolosi i aso nei o loʻo faʻalauiloaina ma lagolagoina le atinaʻeina o la tatou pisinisi faʻatau.
E te iloa mea o lo'o i totonu o le fagu o lo'o i lalo?

_20240613113634

▲Ata mai: Unsplash

Ioe, o le sua apu. O fea la e alu i ai le toega o totoe pe a uma ona oomi apu? Su'e ile umukuka otaota?
Leai, o nei apu toega o loʻo i ai isi nofoaga e alu i ai, e mafai foi ona liua i seevae ma ato.
Apple pomace o se "pa'u" mea mata ua tu'u i se nofoaga sese
O seevae ma ato e fai pea i pa'u manu?
Ua tatala le mamanu!
O le tele o meafaitino e fa'atatau i la'au ua faasolosolo malie ona alia'e mai mo le faia o pa'u, lea e ta'ua o le Vegan Leather.

Vegan Leather e fa'atatau i oloa pa'u e 100% e leai ni mea e fa'aogaina ai manu ma tulagavae o manu i mea gaosi ma le gaosiga, ma e le faia ni su'ega manu.

I le maketi o loʻo i ai nei, o loʻo i ai mea paʻu e faia i vine, pineapples, ma pulou ...

Aemaise o pulou, e le gata i le 'ai, ae ua vave ona atinaʻe i isi pisinisi i le lua tausaga talu ai. O fa'ailoga tetele e pei o lululemon, Hermes ma Adidas ua fa'alauiloa oloa "pa'u mushroom" e faia mai le "mycelium" o pulou.

_20240613113646

▲Hermes' Mushroom Bag, ata fa'aaloaloga a Robb Lipoti

I le faaopoopo atu i nei laʻau, o se mea e maua mai i le gaosiga o le sua apu, o le "paʻu apu" e faia mai i toega apu e pei o fatu ma paʻu e le manaʻomia mo le sua o le sua ua faasolosolo malie lava ona avea ma "solofanua pogisa" i le Vegan Leather.

O ituaiga e pei o Sylven Niu Ioka, SAMARA ma Good Guys Don't Wear Paʻu o loʻo i ai oloa paʻu apu, e taʻua o le "Apple Leather" poʻo le "AppleSkin".

Latou te fa'aaogaina le pa'u apu o se tasi o latou mea autu.

_20240613114040

▲ Ata mai: SAMARA

O le gaosiga o le sua apu fa'apisinisi e tu'u ai se pulupulu pei o le pa'u (e fa'apipi'i alava cellulose) pe a uma ona oomi apu.

O fa'ailoga nei e fa'aliliuina toega e pei o 'au'au ma pa'u na gaosia i le taimi o le gaosiga o le sua apu mai Europa (tele lava mai Italia) i pulupulu, ona fa'afefiloi lea ma solvents organic ma polyurethane ma fa'apipi'i i ie e fai ai ie pei o pa'u.

_20240613114035

▲ Ata mai: Sylven Niu Ioka

I le faʻatulagaina, o le "paʻu apu" e tele mea tutusa e pei o le paʻu manu, ae o lona gaosiga e leai se mea e fai ma manu, ma e iai isi faʻamanuiaga laiti e le maua e le paʻu faʻavae.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai se lagona sili ona lelei e latalata i le paʻu moni.

_20240613114029

▲ Ata mai: Tama Lelei e le Fai Pa'u

O le fa'avae o le SAMARA o Salima Visram o lo'o galue ma se fale gaosimea i Europa e gaosia le pa'u apu mo lana fa'asologa o ato.

E tusa ai ma fa'ata'ita'iga a Salima, o pa'u apu mafiafia fa'anatura e fetaui lelei mo le faiga o ato ma seevae.

O le paʻu mushroom, lea na lauiloa i tausaga talu ai nei, e mafai ona fetuunai le lelei o le oloa maeʻa e pei o le mamafa poʻo le lagona e ala i le pulea o le auala tuputupu aʻe o pulou, ma pulou, lea e mafai ona vave faʻafouina, o se mea mata e faigofie ona maua. nai lo apu i oloa.

_20240613114024

▲ Ata mai: Samara

Ae ui i lea, o le paʻu mushroom e iai sina mea e ese ai, ma e le o tagata mamanu uma e fiafia i ai.

Na ta’ua e Salima: “Na matou taumafai i pa’u mushroom, pa’u fala ma pa’u popo, ae e le’i maua le lagona sa matou mana’o ai”.

Fai mai nisi tagata o lapisi o se punaoa e tuʻu i se nofoaga sese.

I lenei auala, o toega apu e mafai ona avea ma otaota umukuka o mea faʻapitoa foi "paʻu" e tuʻu i le nofoaga sese.

O le a le ituaiga pa'u e tatau ona tatou faaaogaina?
Mai toega apu i seevae ma ato, o le a le mea na oʻo i ai paʻu i le tele o tausaga?

E pei ona tatou iloa uma, o tagata e umi se talafaasolopito o le faʻaaogaina o paʻu, ma o le tele o latou faʻaaogaina paʻu manu.

Ae faʻatasi ai ma le alualu i luma o sosaiete ma le atinaʻeina o tagata, puipuia o aia tatau a manu, puipuiga o le siosiomaga, faʻaauau ... o mafuaʻaga eseese ua taʻitaʻia ai le tele ma le toʻatele o tagata e faʻaitiitia le faʻaogaina poʻo le taofia o le faʻaaogaina o mea paʻu manu.

_20240613114018

▲ Ata mai: Eco Warrior Princess

O le mea lea, ua fausia foi se isi pisinisi - Vegan Leather.

E pei ona taʻua muamua, o le Vegan Leather e 100% e leai ni mea e faʻaogaina ai manu ma tulagavae o manu i ana mea gaosi ma le gaosiga o gaioiga, ma e le faia ni suʻega manu.

I se faapuupuuga, o se paʻu faʻafeiloaʻi manu.

_20240613114011

▲Ata mai: Green Matters

Ae ui i lea, o le faʻafeiloaʻi manu e le faʻapea o le faʻaleleia o le siosiomaga.

O paʻu masani masani e pei o le PVC ma le PU e mafai foi ona taʻua o le Vegan Leather i se uiga lautele (e moni e leai ni manu e aofia ai i le gaosiga o le gaosiga), ae o latou mea mata e sau mai le suauu, ma o le gaosiga o le gaosiga o le a maua ai foi le tele o mea e afaina i le siosiomaga.

_20240613114005

▲Ata mai: Senreve

E mafai ona tatou aloese mai pa'u manu, ae e le mafai ona tatou o atu i le isi itu.

E leai se auala e fa'alelei ai le si'osi'omaga ma fa'amanu a'o fa'amalieina mana'oga o tagata mo pa'u?

Ioe o loʻo i ai se auala, o le faia lea o paʻu mai laʻau e sili atu le faʻaogaina o le siosiomaga. E o'o mai i le taimi nei, o fa'ai'uga lelei lava.

Ae o le fanau mai o mea fou uma e masani ona le lamolemole, ma e tutusa foi mo le paʻu o laʻau. O le pa'u mushroom e vave ona tuputupu ae ma pulea lelei, ae e le lelei le lagona e pei o le pa'u apu.

_20240613113949

▲Ata mai: MycoWorks

Ae faapefea le lagona sili o le pa'u apu? Pe na'o ni mea e lelei ai? E le faapea.

Ole pa'u apu e feagai ma le tele o faigata i lona tula'i mai
Mo le fale gaosi sua apu, o nei toega apu o otaota, ma le tele o punaoa e faʻaumatia i tausaga uma.

O le pa'u apu o se fa'aoga lona lua o toega apu e fai ai mea e sui ai pa'u olaola.

Ae ui i lea, atonu e le tutusa le siosiomaga e pei ona e manatu ai.

Fa'ata'ita'i le sneakers pa'u apu a Sylven Niu Ioka. E le gata i le pa'u o le apu, o lo'o i ai ie e faia mai i saito ma sana mea e maua mai i saito, fa'avae e fai mai pa'u saga ma sua, ma nonoa seevae o le cotton.

_20240613113921

▲Ata mai: Sylven Niu Ioka

I le faʻaopoopoga i nei mea faʻapitoa, o seevae Apple Leather o loʻo i ai foi le 50% polyurethane (PU), pe a uma, o seevae e manaʻomia foi se ie lagolago e lagolago ai le mamafa o le tino.

I se isi faaupuga, i le gaosiga o aso nei, e le mafai lava ona faʻaaogaina vailaʻau.

_20240613113722

▲Ata mai: Sylven Niu Ioka

Faatasi ai ma le gaosiga o loʻo i ai nei, e naʻo le 20-30% o mea i totonu o Apple paʻu oloa o apu.

Ma o le a le tele o le filogia o le a gaosia i le taimi o le gaosiga o le gaosiga e le o iloa foi.

O loʻo i ai se parakalafa i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le Good Guys Don't Wear Leather brand:

O mea a AppleSkin e gaosia e ala i le toe fa'aaogaina o nei otaota semanu e lafoa'i ma fa'aliliu e avea ma mea mulimuli. O le faagasologa tonu o se mealilo fefaʻatauaʻiga, ae matou te iloa o le cellulose e "faʻatumu" lelei le aofaʻi o mea taupou e manaʻomia e fai ai AppleSkin. O le itiiti ifo o mea taupou o lona uiga o le itiiti ifo o punaoa faanatura e maina mai le eleele, faʻaitiitia le faʻaosoina, ma faʻaitiitia le faʻaogaina o le malosi i le faasologa o sapalai.

E mafai ona iloa o le filogia i le gaosiga o le gaosiga o se faʻafitauli e le mafai ona alofia.

Ae ui i lea, e tele atu faʻalavelave i le tulaʻi mai o le "Apple Leather".

_20240613113716

▲Ata mai: Tama Lelei e le Fai Pa'u

Fa'ailoga o lo'o i ai oloa pa'u apu e toetoe lava a le mafai ona fa'ataunu'uina ni fa'atonuga tetele ona o le le lava o mea mata.

Ole tele ole apu o lo'o fa'atau mai i le taimi nei e sau mai Europa ona o atina'e toe fa'aaogaina e mafai ona sili atu ona taulimaina otaota o mea'ai. E le gata i lea, o falegaosimea e mafai ona gaosia na o se aofaiga faatapulaa ma itiiti ni vali e filifili mai ai.

Fai mai le upu, "E le mafai e le kuka lelei ona kuka pe a leai se araisa." A aunoa ma ni mea mata, o fea e sau ai taga?

_20240613113711

▲Ata mai: Unsplash

E fa'atapula'a le gaosiga, o lona uiga e maualuga atu tau.

I le taimi nei, o oloa e faia mai le Apple pa'u e masani lava ona sili atu le taugata nai lo oloa e le o ni Apple pa'u.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o le gaosiga o ato paʻu SAMARA Apple e 20-30% maualuga atu nai lo isi oloa paʻu vegan (o le tau faʻatau e mafai ona oʻo atu i le faaluaina).

_20240613113704

▲Ata mai: SAMARA

Ashley Kubley, faatonu o le Fashion Technology Center i le Iunivesite o Cincinnati, na faapea mai: "E ivasefuluiva pasene o paʻu moni e faia mai i meaʻai a le pisinisi o meaʻai. O se sootaga faʻatusa. nofoaga e tu'ufa'atasia ai le faiga, ma o lenei mafutaga e fa'asaoina ai le tusa ma le 7.3 miliona tone o otaota mai otaota i tausaga ta'itasi."

Na faapea mai, afai e manaʻo Apple e gaosia oloa paʻu i luga o se fua tele, e tatau foi ona sui le pisinisi.

_20240613113656

▲Ata mai: SAMARA

I le avea ai o se oloa gaosi oloa, o le Apple Leather o se fetuutuunaiga lelei i le va o le faʻaleleia o le siosiomaga ma le faʻafeiloaʻiga o manu.

Ae o se mea fou, afai e manaʻo e tupu ma atinaʻe, e iai foʻi faʻafitauli e manaʻomia ona foia vave.

E ui lava e le atoatoa le Apple Leather i le taimi nei, o loʻo faʻatusalia ai se avanoa fou: o oloa paʻu maualuga ma le faʻaleleia o le siosiomaga e mafai ona ausia i le taimi e tasi.


Taimi meli: Iuni-12-2024